Katja

Katja
Hänninen

Olen 43-vuotias raahelainen kansanedustaja ja perheenäiti Piehingin kylältä. Työskentelin ennen eduskuntaa osa-aikamyyjänä ja luottamusmiehenä Raahen Prismassa. PAM:n jäsen olen ollut vuodesta 1999. Koulutukseltani olen YO-merkonomi.


Eduskunnassa toimin Tulevaisuus- ja Valtiovarainvaliokuntien lisäksi Lasten puolesta- ryhmän puheenjohtajana sekä Kylätoimintaverkoston perustajana ja puheenjohtajana. Kuulun myös eduskunnan eräkerhoon, keliakiaverkostoon ja diabetesryhmään. Lisäksi olen vasemmistoliiton eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja.


Kansanedustajana haluan edistää työelämän tasa-arvoa ja riittävää toimeentuloa sekä jokaisen oikeutta hyvään ja turvalliseen elämään iästä, asuinpaikasta tai sosiaalisesta asemasta riippumatta.

Oikeudenmukainen yhteiskunta vaatii puheiden sijaan tekoja ihmisen parhaaksi. Emme tarvitse aktiivimallin kaltaisia syyllistäviä pakkoleikkureita, lähipalveluiden alasajoa tai nuoria syrjäyttäviä koulutusleikkauksia.

Me tarvitsemme reilua ja kannustavaa sosiaaliturva- ja työllisyyspolitiikkaa, maksukyvyn mukaista progressiivista verotusta, toimivaa julkista perusterveydenhuoltoa ja maksutonta toisen asteen koulutusta. Yksityiseen voitontavoitteluun hoiva-alalla on puututtava. Lapset ja vanhukset eivät ole kauppatavaraa. Vastuu ihmisestä ja ympäristöstä on yhteinen.

Pidetään kaikki mukana ja muutetaan yhdessä politiikan suuntaa kohti inhimillisempää ja oikeudenmukaisempaa päätöksentekoa.

Luottamustoimiani:

  • Kansanedustaja 4.7.2014 alkaen ja Raahen kaupunginvaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Valtuutettu vuodesta 2009
  • Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntahallituksen jäsen
  • Osuuskauppa Arinan edustajiston jäsen ja kirkkovaltuutettu

Käyttövapaita kuvia