Blogi

15.10.2019

Jokelanperän pyörätielle saatava valtionrahoitusta

Jokelanperän pyörätien rakentaminen on Raahen kaupungin ykköshanke ensi vuonna ja puolet kustannusarviosta koostuu pelkästään VR:n turvalaitteiden ja rakenteiden uusimisesta. On siis vähintäänkin kohtuullista, että turvalaitteiden uusimisen kustannukset hoidetaan valtion toimesta. Radan turvalaitteiden uusiminen on liikenneturvallisuuden kannalta erittäin oleellista.

Jalankulku ja pyöräilyliikennettä tiellä on suhteellisen paljon, koska Jokelankyläntien varressa on alakoulu ja Pattijoen taajamassa yläkoulu. Jalankulku- ja pyöräilytien rakentaminen parantaa oleellisesti jalankulku- ja pyöräilyliikenteen turvallisuutta. Lisäksi Pattijoen palveluiden saavutettavuus paranee Jokelasta käsin myös kevyen liikenteen käyttäjien kannalta.

Jätin asiasta eduskunnassa viime viikolla 750 000 euron talousarvioaloitteen vuoden 2020 valtion talousarvioon.