Blogi

11.11.2015

Postilla on valitettavasti otettu oppia Sipilän johtamistyylistä

Kansanedustajat Katja Hänninen ja Matti Semi kritisoivat Postin työsulkua. Yhteensä toistasataa työntekijää poistettiin työpaikoilta Oulussa, Raahessa ja Kempeleessä. Työntekijät ovat kieltäytyneet kouluttamasta vuokratyövoimaa, sillä työnantaja on paikkaamassa vuokratyöntekijöillä lakkoilevat työntekijät.

Työehtosopimusneuvotteluiden kariuduttua posti- ja logistiikka-alalla on nyt sopimukseton tila. Suomi on sitoutunut YK:n työjärjestön ILO:n järjestäytymisvapautta koskevaan yleissopimukseen. Sopimuksen mukaan laillisen työtaistelun kohteena olevaan yritykseen ei saa käyttää rikkurityövoimaa. Silti vuokratyöntekijät ovat tuttu näky Postin työpaikoilla ympäri Suomen.

– On käsittämätöntä, miksi valtio-omisteinen Posti rikkoo tietoisesti sekä kansallisia että kansainvälisiä sopimuksia, joilla turvataan työntekijöiden oikeudet laillisessa työtaistelussa, Katja Hänninen ihmettelee.

Viikko sitten valtion omistajaohjauksesta vastaava pääministeri Sipilä vakuutti Vasemmistoliitolle, että Posti noudattaa toiminnassaan voimassaolevia lakeja ja sopimuksia.

– Nyt herää kysymys, onko Posti ottanut oppia Sipilän hallituksen johtamistyylistä. Ota tai jätä. Neuvotteluvaraa ei ole, paheksuu puolestaan Matti Semi.

Lisätietoja:
Katja Hänninen, 050 512 3325, katja.hanninen@eduskunta.fi
Matti Semi, 050 513 0688, matti.semi@eduskunta.fi