Blogi

5.11.2015

Hallituksen puututtava postilaisten kohteluun

Kansanedustaja Katja Hänninen on tyrmistynyt valtio-omisteisen Postin työnantajapolitiikasta. Työnantaja on esittänyt työehtosopimusneuvotteluissa merkittäviä palkanalennuksia sekä heikennyksiä työaikoihin. Jos työnantajan esitykset menisivät läpi, esimerkiksi sanomalehdenjakajien ja muiden pelkkää yötyötä tekevien palkkapussi pienenisi lähes 30 prosenttia.

– Postissa on viime vuosina käyty monia suuria yt-neuvotteluita ja postinkulku on häiriintynyt ylimitoitettujen irtisanomisten takia. Nyt kun ylikuormittuneista työntekijöistä ei voi enää leikata, leikataan palkkoja ja heikennetään muita työehtoja. On käsittämätöntä, että valtio-omisteisen yhtiön annetaan tehdään tällaista henkilöstöpolitiikkaa, kansanedustaja Katja Hänninen sanoo.

Työnantaja on häirinnyt työehtosopimusneuvotteluja myös värväämällä Postin toimipisteisiin vuokratyövoimaa, vaikka vuokratyöntekijöitä ei tulisi käyttää laillisen työtaistelun aikana.

– Vuokratyöntekijöiden käyttö osoittaa, että työnantaja ei pidä työntekijäpuolta tasa-arvoisena neuvottelukumppanina vaan haluaa saada omat tavoitteensa läpi ilman aitoja neuvotteluita, Katja Hänninen sanoo.

Hänninen vaatii hallitukselta toimia, jotta valtio-omisteisen yhtiön vastuuttomaan henkilöstöpolitiikkaan puututaan.

– Hallitus ei voi katsoa vain sivusta, kun Posti harjoittaa tällaista henkilöstöpolitiikkaa. Valtio-omisteisten yhtiöiden pitäisi toimia esimerkkinä muille työnantajina, joille kohtuuton voitontavoittelu ei mene työntekijöiden reilujen työehtojen edelle. Posti toimii nyt täysin päinvastoin, Katja Hänninen sanoo.

Lisätietoja: Katja Hänninen, 050 512 3325, katja.hanninen@eduskunta.fi