Blogi

14.4.2015

Kampanjakortti 3: Vanhusten parhaaksi!

kampanjakortti5Jokainen ihminen on ansainnut arvokkaan elämän vanhanakin. Vanhushoivassa on paljon tekemätöntä työtä, johon voidaan työllistää satoja ihmisiä. Vanhusten hoitaminen siinä kuin muidenkaan ei voi kuitenkaan olla pakkotyötä, johon määrätään kuka vain.

Pienituloisten eläkeläisten toimeentuloa täytyy parantaa. Köyhyys koettelee erityisesti niin nuorena työkyvyttömyyseläkkeelle jääneitä kuin pitkän uran palkkatyön ulkopuolella (kotiäitinä- tai isänä sekä omaishoitajana) tehneitä. Myös moni töissä ollut joutuu todella ”sopeuttamaan” elintasoaan, kun eläkeikä lähestyy. Kun tähän lisätään sairauksien aiheuttamat kulut, pienet eläkkeet eivät riitä arvokkaaseen elämään. Jotta eläkkeet riittävät elämiseen nyt ja jatkossakin, tulee selvittää mahdollisuudet kerryttää eläkettä myös työmarkkinoiden ulkopuolella tehtävästä työstä sekä erojen tasaamista esimerkiksi eläkekatolla. Tärkeää on myös huolehtia työllisyydestä, jotta veroja ja eläkkeitä kertyy maksettaviksi.

Kuvan postikortti on jaossa vaalitapahtumissani. Katja jatkoon -korttisarjan on suunnitellut raahelainen Milka Peltokangas.