Blogi

12.4.2015

Kampanjakortti 1: Kotien parhaaksi!

kampanjakorttiPuhun politiikassa paljon lapsista ja lapsiperheistä. Olen itse perheenäiti ja haluan ottaa päätöksenteossa huomioon ne, jotka eivät itse vielä pääse päättämään asioistaan, mutta joiden tulevaisuutta päätöksillämme luomme. Juuri nyt se tarkoittaa esimerkiksi lapsilisäleikkausten perumista, tasa-arvoisten koulutusmahdollisuuksien ja laajan kouluverkon turvaamista sekä lapsivaikutusten kattavaa arviointia kaikessa päätöksenteossa.

Sloganistani ”työpaikkojen ja kotien parhaaksi” lapset ja perheet on jätetty kuitenkin tarkoituksella pois. ”Kotien parhaaksi” toimiminen tarkoittaa nimittäin muutakin kuin lapsiperheiden kotiavun turvaamista tai ydinperheen nostamista jalustalle. Myös yksinasuvalla nuorella, aikuisella tai vanhuksella on koti. Yksinasuva kantaa kaikki asumisen ja elämisen kustannukset sekä riskit itse. Hän voi tarvita yhteiskunnan tukea monissa sellaisissa asioissa, joissa perheelliset tai muiden kanssa asuvat saavat yhteisönsä apua. Siksi tarvitaan oikeankokoisia, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja, toimeentulon turvaavaa perustuloa sekä palveluja ja toimintatapoja, joilla torjutaan yksinelämisen riskejä.

Kuvan postikortti on jaossa vaalitapahtumissani. Katja jatkoon -korttisarjan on suunnitellut raahelainen Milka Peltokangas​.