Blogi

27.2.2015

En hyväksy Centrian lähtöä Ylivieskasta

Vasemmistoliiton raahelainen kansanedustaja Katja Hänninen ei hyväksy ammattikorkeakoulu Centrian päätöstä lakkauttaa Ylivieskan yksikkönsä ja keskittää toimintansa Kokkolaan.

– Nuorten osuus väestöstä on suurimmillaan juuri Pohjois-Pohjanmaalla, jossa tarvitaan koulutuspaikkoja. Hajautettu koulutus koko maakunnan alueella ja Ylivieskan yksikkö sen osana tulee säilyttää. Säästöjä ei saa tehdä lasten ja nuorten kustannuksella. Onko tämä nyt sitä nuorisotakuuta? Hänninen kysyy. 

– Oulun ammattikorkeakoulu lopetti toimintansa hitaasti mutta varmasti maakunnan toiseksi suurimmassa kaupungissa Raahessa. Se näkyy jo kaupungin asukasmäärässä, Hänninen muistuttaa.

Hänninen vaatii päätöksen uudelleenarviointia ja sosiaalisten vaikutusten arviointia. Sanomalehti Kalajokilaakson tiedon mukaan Ylivieskan yksikön lakkauttamisesta on sovittu jo vuosi sitten, kun opetusministeri Krista Kiuru (sd) vieraili Centriassa.