Blogi

26.2.2015

Sairaanhoitaja ja siivooja ovat lomansa ansainneet

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen tyrmää Elinkeinoelämän keskusliiton esitykset julkisen sektorin työntekijöiden lomien leikkaamisesta. EK rahoittaisi miljardien verokevennykset lisäksi muun muassa jäädyttämällä tulonsiirtojen indeksejä.

– Sairaanhoitaja ja siivooja ovat lomansa ansainneet. Veronkevennysten esittäminen tavallisten työntekijöiden ja pienituloisten kustannuksella on vastuutonta, varsinkin kun verovuodon tukkiminen ei EK:ta tunnu kiinnostavan, Hänninen sanoi Raahen Eläkeläisten tilaisuudessa torstaina.

Hänninen kertasi myös vaatimukset omaishoidon kehittämiseksi, Omaishoidon tuen kriteerit tulee yhtenäistää, tuki muuttaa verottomaksi ja sen maksaminen siirtää Kelan tehtäväksi. Omaishoitajien vapaapäivät on taattava.

Kansanedustajan mukaan kuluneella kaudelle Vasemmiston erityisesti eläkeläisiä koskevista tavoitteista toteutui ainoastaan vanhuspalvelulaki, joka ei sekään vastaan tarkoitustaan.

– Lakiin tarvutaan riittävä henkilöstömitoitus. Lisäksi jos laitoshoidosta vähennetään paikkoja, kotihoidon resursseja tulee lisätä tuntuvasti, jotta oikeus arvokkaaseen elämään toteutuu.