Blogi

16.2.2015

Sipilä, irtisanottujen takaisinottovelvoite on perusteltu

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen tyrmää Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän puheet irtisanottujen työntekijöiden takaisinottovelvoitteen poistamisesta. Raahen Seudun (16.2.) mukaan Pyhäjoella vieraillut Sipilä väittää velvoitteen toimivan jopa työntekijää vastaan.

– Velvoite tarjota työtä irtisanotulle työntekijälle ei edes koske tilanteita, joissa palkataan ihmisiä täysin toisenlaisiin tehtäviin kuin irtisanotulla on ollut, Hänninen opastaa Sipilää.

– On huolestuttavaa, että työntekijöiden oikeuksia ollaan valmiita heikentämään tietämättömyyden vuoksi. Vielä huolestuttavampaa on se, että työelämän pelisääntöneuvottelut kariutuvat työnantajan epärealistisiin vaatimuksiin lakkosakkojen moninkertaistamisesta, kansanedustaja jatkaa.

Työpaikkansa luottamusmiehenä toiminut Hänninen muistuttaa, että lakot ovat työntekijöiden harvoja keinoja protestoida työnantajan työtaistelutoimia kuten alipalkkausta, lisätyön tarjoamisvelvoitteen laiminlyömistä tai takaisinottovelvoitteen rikkomista.