Blogi

15.12.2014

Oikeudenmukainen verotus estäisi leikkausbudjetin

Tiedote julkaistu 15.12.2014

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen tuomitsee ensi vuoden budjetin leikkaukset koulutukseen, liikenneturvallisuuteen ja vanhusten hoivaan. Eduskunnassa maanantaina puhunut Hänninen toisti Vasemmistoliiton vaatimuksen talouden elvyttämisestä.

– Välttämättömiin investointeihin ja hoivapalvelujen työntekijävajeen korjaamiseen pitää löytyä samaa rohkeutta ja päättäväisyyttä, jolla Suomi on seissyt EU:n pakoterintamassa ihmisten elämää ja yritysten toimintaa vaikeuttamassa, Hänninen totesi.

Verokertymää parantaisi Kokoomuksen vastustama varallisuusveron käyttöönotto. Kansanedustaja muistutti varallisuusveron helpottavan myös veronkierron torjuntaa, sillä se parantaisi julkista tietoa omistuksista.

– Hallitus kuitenkin mieluummin laittaa vanhukset ja lapset kantamaan vastuun kapitalismin kriisistä kuin kaikista äveriäimmät osallistumaan palvelujen rahoittamistalkoisiin. Harmaan talouden kitkemiseen käytetään hämmästyttävän vähän resursseja ja nekin vähät on suunnattu mieluummin kuitinantovelvollisuuden kyttäämiseen kuin kansainvälisten veroparatiisien sulkemiseen, Hänninen pahoitteli.

– Kurjistavaa leikkausbudjettia ei voi hyväksyä. Valitettavasti myös suurten oppositiopuolueiden esitykset jatkavat leikkauslinjaa eivätkä tarjoa todellista vaihtoehtoa. Toivoa sopii, että ensi keväänä äänestäjät löytävät inhimillisen ja elvyttävän vaihtoehdon.