Blogi

23.11.2014

Sipilän puheet kansallisomaisuuden myynnistä outoja

Tiedote julkaistu 23.11.2014

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen ihmettelee Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän puheita velalla elvyttämisen kirouksesta ja kansallisomaisuuden myynti-innosta.

– On täysin populistista kuvitella, että tässä taloustilanteessa työllisyyttä voitaisiin parantaa valtionomaisuutta myymällä, kun päinvastoin julkisen sektorin ja valtionyhtiöiden roolia työllisyyden hoidossa tulisi vahvistaa esimerkiksi aikaistamalla välttämättömiä investointeja ja kantamalla vastuuta tiukassakin taloustilanteessa työntekijöiden hyvinvoinnista. Sipilän puheet julkisen sektorin työntekijöiden vähentämisestä näyttävät saaneen valitettavasti jatkoa vaatimuksesta valtionomaisuuden hävittämisestä, Hänninen sanoi Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa lauantaina.

Valtionomaisuus on Hännisen mielestä kansanomaisuutta ja strategisesti merkittävillä avainaloilla toimivat yhtiöt eivät saa olla myynnissä polkuhintaan lyhytnäköisen tekohengityksen nimeen. Velanottoa ei voi jatkaa loputtomiin, mutta työttömyyden nujertaminen vaatii pikaisia toimia. Eri asiantuntijat ja esimerkiksi kansainvälinen valuuttarahasto IMF ovat olleet huolissaan nykyisestä säästö- ja kurjistamispolitiikasta ja vaativat tilalle kestävää työllistävää elvytyspolitiikkaa. Vain työllä saadaan Suomen talous ja peruspalvelut kuntoon. Siksi Vasemmistoliiton tulee sitoutua vain työllisyyttä ja sosiaalista oikeudenmukaista edistävään hallitusyhteistyöhön ensi eduskuntavaalien jälkeen. Solidiumin purkaminen ja omistajaohjauksen vahvistaminen tulee ottaa vakavasti, jotta vältytään yhteiskunnan kokonaisedun vastaisilta ratkaisuista kuten kävi Rautaruukin ja Fortumin sähköverkkojen kanssa.