Blogi

10.9.2014

Poliisipalvelut turvattava koko maassa

Vasemmistoliiton raahelainen kansanedustaja Katja Hänninen vaatii poliisin palvelujen turvaamista myös harvaan asutuilla alueilla. Hännisen mukaan poliisin hallinnon uudistaminen ei ole vapauttanut poliiseja kenttätyöhön vaikka juuri siellä heitä kaivattaisiin.

– Poliisin voimavarojen turvaaminen koko maassa on tärkeää. Jos näin ei tehdä, syntyvän turvallisuustyhjiön täyttää kyllä jokin muu kuin demokraattisesti ohjattu poliisi. Yksityiset turvafirmat tai vapaaehtoisvartiointi ei saa korvata poliisin julkista palvelua, kansanedustaja totesi eduskunnan välikysymyskeskustelussa.

Ensimmäistä kertaa eduskunnan istunnossa puhunut Hänninen muistutti, että turvallisuus taataan poliisin lisäksi monilla muilla keinoilla. Työllisyyden hoito ja toimeentulon takaaminen sekä rikoksen uusimisen ennaltaehkäisy ovat tärkeällä sijalla turvallisuudessamme.

Kansanedustajan mielestä kansalaisten luottamus poliisiin vaatii vahvistamista muun muassa huumepoliisin rikosepäilyjen ja Helsingin vappumarssin hajottaneen ylimitoitetun poliisioperaation jälkeen.

– Luottamus ja turvallisuuden tunne palautetaan riittävillä poliisiresursseilla, julkisen palvelun lähtökohdista lähtevällä poliisitoiminnalla sekä estämällä yhteiskunnallisen eriarvoistumisen jatkuminen. Luottamusta ei saa murentaa sillä, että poliisi ei ole tavoitettavissa, silloin kun apua tarvitaan, Hänninen sanoi.