Lehtopään kevyenliikenteenväylälle 450 000 euron tuki

Hyviä uutisia!

Synnyinkaupunkiini ja lapsuuden maisemiini Oulaisten Lehtopäähän rakennetaan uusi liikenneturvallisuutta parantava pyörätie. Iloitsemme yhdessä toisen raahelaisen kansanedustajan Hanna-Leena Mattilan kanssa siitä, että valtiovarainvaliokunta päätti tukea jalankulku – ja pyöräilyväylän rakentamista Oulaistenkadun ja Lehtopään koulun väliselle osuudelle Oulaisissa. Jätimme asiasta yhteisen talousarvioaloitteen tänä syksynä. Hankkeen kokonaiskustannus on arviolta 910 000, josta valtiolta saatava summa kattaa puolet. Lehtopään kevyenliikenteenväylälle myönnettiin nyt siis 450 000 euron tuki.

Oulaisten kaupungin pitkään suunnittelema jalankulku- ja pyöräilyväylä on pituudeltaan 2,4 kilometriä ja osa Oulaisten kaupungin liikenneturvallisuussuunnitelmaa. Lehtopään kevyenliikenteen väylä parantaa alueen asukkaiden liikkuvuutta ja liikenneturvallisuutta sekä lisää liikkumista jalan ja polkupyörällä.Hanke rahoitetaan valtiovarainvaliokunnan käytössä olevasta eduskunnan jakovarasta. Niin sanottuja joululahjarahoja on 40 miljoonaa euroa ja Pohjois-Pohjanmaalle niitä tulee 2 miljoonaa euroa erilaisiin infrahankkeisiin.

Kiitokset kollegoille Merja Kyllöselle, Raimo Piiraiselle ja Juha Pylväkselle allekirjoittaneen ja kollega Hanna-Leena Mattilan yhteisen talousarvioaloitteen maaliin saattamisesta valtiovarainvaliokunnan liikennejaostossa.

Suurimmat kiitokseni haluan kuitenkin lausua ystävälleni ja toverilleni Anneli Rajaniemelle, joka on sinnikkäästi vuosikymmenten ajan jaksanut edistää pyörätiehanketta. Kiitos, kun otit yhteyttä ja kiitos, että sain pyörätiehanketta koskevat kaikki suunnitelmat ja kustannusarviot. Ilman niitä olisi ollut haastavaa hanketta saada läpi. Joka tapauksessa puoluerajat ylittävän yhteistyön ansiosta saimme Lehtopään pyörätiehankkeelle eduskunnan jakovarasta 450 000 euroa ja samalla toivottavasti Oulaisten kaupungille mieluisan joululahjan.

❤️
Share Button

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tue kampanjaa lahjoituksella!

Hyvä ja turvallinen elämä
❤️ tekoja ihmisen parhaaksi

Laitetaan yhdessä palvelut kuntoon, turvataan jokaiselle riittävä toimeentulo ja pidetään kaikki mukana!

Halutessasi voit tukea kampanjaa lahjoituksella:
tilille: FI75 5381 0320 1337 52
saajaksi Katja Hännisen tukiryhmä
viestiksi: Katja jatkoon

Kirjoitukset kuukausittain

Uutiskirje

Tilaa kirjeitä eduskunnasta!