Hoitaja- ja maanrakentamisalojen koulutuspaikat vastaisivat alueen osaajatarpeeseen

Raahelaiset kansanedustajat Katja Hänninen (vas.) ja Hanna-Leena Mattila (kesk.) sekä kuntayhtymän johtaja Jaana Ritola tapasivat opetusministeri Li Anderssonin opetuksen järjestämisluvan saamiseksi uusille koulutusaloille.

Koulutuskeskus Brahe haluaa vastata alueen työelämän tarpeisiin luomalla koulutuspuitteet sosiaali- ja terveysalan perustutkinnoille, luonto- ja eläintenhoidon ammattitutkinnoille sekä maarakennusalan tutkinnoille.

Raahen seutukunnan työpaikkaomavaraisuusaste on noin 110 %. Perusteollisuus menestyy, ja suurhankkeisiin valmistautuva alue kehittyy koko ajan.

Raahen seutukunnassa 16-18-vuotiaiden osuus kasvaa kahdeksan prosenttia vuoteen 2027. Oikeille aloille kouluttautuminen varmistaa sujuvan sijoittumisen työelämään valmistumisen jälkeen.

Riittävä määrä koulutuspaikkoja on keino taistella nuorten syrjäytymiskehitystä vastaan. Oppivelvollisuuden laajeneminen toiselle asteelle heijastuu vahvimmin ammatilliseen koulutukseen.

– Olemme tyytyväisiä, että lakiesitys pysyvästä hoitajamitoituksesta etenee. Tämä tulee tarkoittamaan merkittävää hoitajien lisätarvetta myös Raahen alueella, kertovat kansaedustajat Mattila ja Hänninen.

Kun laki seitsemästä hoitajasta kymmentä hoidettavaa kohden toteutuu, merkitsee se 4400 hoitajan lisätarvetta Suomessa. Tavoitteena on kouluttaa vuosittain 1500 uutta hoitajaa, kunnes hoitajapula on kurottu kiinni.

Lisätiedot: Katja Hänninen, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi, 050 512 3325 ja

Hanna-Leena Mattila, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi, 040 588 5534

Share Button

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tue kampanjaa lahjoituksella!

Hyvä ja turvallinen elämä
❤️ tekoja ihmisen parhaaksi

Laitetaan yhdessä palvelut kuntoon, turvataan jokaiselle riittävä toimeentulo ja pidetään kaikki mukana!

Halutessasi voit tukea kampanjaa lahjoituksella:
tilille: FI75 5381 0320 1337 52
saajaksi Katja Hännisen tukiryhmä
viestiksi: Katja jatkoon

Kirjoitukset kuukausittain

Uutiskirje

Tilaa kirjeitä eduskunnasta!