Turha byrokratia tulee karsia

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen kannustaa hallitusta karsimaan turhaa byrokratiaa. Hänninen kommentoi pääministeri Juha Sipilän (kesk) ilmoitusta normien purkamisesta.

– Turhaa byrokratiaa on syytäkin purkaa, kunhan se tehdään ihmisten parhaaksi eikä pahaksi. Esimerkiksi vaikeaselkoiset ja nöyryyttävät käytännöt toimeentulotukea haettaessa tai yhdistysten palkatessa yhteiskunnan tuella työntekijöitä tulee muuttaa sujuvammiksi ja yksinkertaisemmiksi, kansanedustaja sanoo.

– Jos digitalisaatiota ollaan tosissaan edistämässä, lähdetään vaikka siitä, ettei samoja asioita tarvitse täyttää uudelleen jokaiseen poliklinikan esitietokaavakkeeseen tai Kelan tukihakemukseen.

Hänninen puolustaa kuitenkin tarkoituksenmukaista sääntelyä. Turhia normeja ovat ennen kaikkea sellaiset, joiden valvontaan ei varata resursseja. Esimerkiksi ympäristönormeilla turvataan ihmisten ja luonnon hyvinvointi myös tulevaisuudessa.

– Talvivaara on esimerkki riittämättömästä valvonnasta ja vastuusta eikä ainakaan ylisääntelystä. Lupaprosesseja voi sujuvoittaa, mutta silloinkaan ei ole kyse niinkään normeista vaan järjestelmästä, joka normeja tulkitsee ja soveltaa. Asiantuntijuudesta tulee pitää kiinni sekä  siitä, että riippumaton valvonta voi jatkossakin turvata kansalaisten oikeuksia ja hyvinvointia, Hänninen toteaa.

Share Button

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tue kampanjaa lahjoituksella!

Hyvä ja turvallinen elämä
❤️ tekoja ihmisen parhaaksi

Laitetaan yhdessä palvelut kuntoon, turvataan jokaiselle riittävä toimeentulo ja pidetään kaikki mukana!

Halutessasi voit tukea kampanjaa lahjoituksella:
tilille: FI75 5381 0320 1337 52
saajaksi Katja Hännisen tukiryhmä
viestiksi: Katja jatkoon

Kirjoitukset kuukausittain

Uutiskirje

Tilaa kirjeitä eduskunnasta!