Nyt taistellaan työelämän suunnasta

Tiedote julkaistu 10.12.2014

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen näkee oikeistopuolueiden ja Elinkeinoelämän keskusliiton käyvän vaalien alla poikkeuksellisen kovaa taistelua työntekijöiden järjestäytymistä ja reiluja työehtoja vastaan. Jopa pääministeri Stubbin Ruotsin entiseltä valtionvarainministeriltä tilaamat kannanotot yleisistä palkanalennuksista näyttävät olevan osa tätä hyökkäystä.

– Nyt politiikassa ja jopa työpaikoilla taistellaan talouspolitiikan ja työelämän suunnasta ensi keväästä lähtien. Meidän tulee ay-liikkeenä ja poliittisena vasemmistona osoittaa Kokoomuksen ja EK:n kurjistamispolitiikan vahingollisuus, Hänninen vaatii.

– Jopa kansainvälinen valuuttarahasto kehottaa elvyttämään ja teollisuusmaiden järjestö OECD varoittaa tuloerojen kasvusta, mutta Kokoomus ja EK ajavat päinvastaiseen suuntaan ehdottamalla tavallisille työntekijöille nälkäkuuria.

Luottamusmiehenä itsekin toimineen Hännisen mielestä oikeisto käyttää hyväkseen mielikuvia sekä pöhöttyneestä ja menneen maailman ay-liikkeestä että julkisen sektorin kohtuuttoman sääntelyn kurittamista yrittäjistä. Näihin haasteisiin liittojen ja vasemmiston on vastattava saadakseen aloitteen työelämän kysymyksissä.

– Nykyaika arvostaa avoimuutta ja hyvää viestintää, ja niitä tarvitaan, jotta ammattiyhdistysliike voi osaltaan turvata työväenluokan keskinäisen solidaarisuuden. Vasemmistopuolueiden puolestaan tulee esittää selkeät ratkaisunsa työssäjaksamisen ongelmiin ja työelämän lisääntyvään epävarmuuteen, Hänninen toteaa.

– Pidän tärkeänä, että työpaikoilla tehtävään vastentahtoiseen osa-aikatyöhön puututaan sekä helpotetaan työn ja perhe-elämän yhteensovittamista. Vasemmistoliiton vaaliohjelmassa ajamme myös parannuksia pienyrittäjien ja itsensätyöllistäjien toimeentuloon esimerkiksi nostamalla alv-tilityksen alarajaa ja parantamalla heidän työttömyysturvaansa.

Share Button

1 Comment

  1. Eero Kinare
    10.12.2014    

    Ehdottoman tärkeää ja oikeaa asiaa Kansanedustajalta !
    Oikeisto on käytännössä lähtenyt luokkasotaan tavallisia palkansaajia vastaan ja vain vasemmisto näyttää puolustavan heitä.
    Olisi siis aika herätä ihmiset !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tue kampanjaa lahjoituksella!

Hyvä ja turvallinen elämä
❤️ tekoja ihmisen parhaaksi

Laitetaan yhdessä palvelut kuntoon, turvataan jokaiselle riittävä toimeentulo ja pidetään kaikki mukana!

Halutessasi voit tukea kampanjaa lahjoituksella:
tilille: FI75 5381 0320 1337 52
saajaksi Katja Hännisen tukiryhmä
viestiksi: Katja jatkoon

Kirjoitukset kuukausittain

Uutiskirje

Tilaa kirjeitä eduskunnasta!