Koulutuksen tasa-arvo turvattava

Vasemmistoliiton kansanedustaja Katja Hänninen pelkää ammatti- ja lukiokoulutukseen suunniteltujen leikkausten rapauttavan koulutuksellista tasa-arvoa. Hän yhtyy opettajajärjestöjen huoleen siitä, ettei 5-6 prosentin leikkauksia voi tehdä karsimatta koulutuksesta ja sen järjestämispaikoista.

– Vaarana on, että yhä useammat 16-vuotiaat joutuvat muuttamaan koulun perässä pois kotoa. Tämä asettaa perheet eriarvoiseen asemaan, sillä monilla ei ole mahdollisuutta rahoittaa asumista ja elämistä kahdella paikkakunnalla, Hänninen toteaa. 

– Suomen koulutuspoliittiset uudistukset näyttävät pelkältä leikkaamiselta ja keskittämiseltä sen sijaan, että panostettaisiin esimerkiksi koulutuksen digitaaliseen kehitykseen ja koko yhteiskuntaa hyödyttävän kouludemokratian lisäämiseen. Koulutuksellinen tasa-arvo on parhaita vasta-aineita luokkayhteiskunnalle, jossa vanhempien varallisuus määrittää lasten tulevaisuuden mahdollisuudet.

Raahelainen Hänninen muistuttaa, että ammattikorkeakoulutuksen keskittämisellä haluttiin vähentää koulujen ylläpitäjien määrää ja samalla lähti korkeakoulutus useilta paikkakunnilta. Muun muassa Raahen perinteikäs insinöörikoulutus loppui yt-neuvottelujen myötä Oulun ammattikorkeakoulun keskittäessä toimintojaan.

Share Button

1 Comment

  1. Eero Kinare
    04.11.2014    

    Ja taas Katjalta lyhyt ja napakka kannanotto täyttä asiaa !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tue kampanjaa lahjoituksella!

Hyvä ja turvallinen elämä
❤️ tekoja ihmisen parhaaksi

Laitetaan yhdessä palvelut kuntoon, turvataan jokaiselle riittävä toimeentulo ja pidetään kaikki mukana!

Halutessasi voit tukea kampanjaa lahjoituksella:
tilille: FI75 5381 0320 1337 52
saajaksi Katja Hännisen tukiryhmä
viestiksi: Katja jatkoon

Kirjoitukset kuukausittain

Uutiskirje

Tilaa kirjeitä eduskunnasta!