Lakialoite lapsilisän maksamisesta myös köyhimmille perheille

Vasemmistoliiton kansanedustajana heinäkuussa aloittanut Katja Hänninen jätti tänään ensimmäisen lakialoitteensa. Aloite koskee toimeentulotukilain muuttamista siten, että lapsilisiä ei oteta huomioon toimeentulotukea vähentävänä tulona. 

– Päätin jo kesällä tehdä ensimmäisen lakialoitteeni juuri köyhimpien perheiden lapsilisistä. Vasemmiston pitkäaikaisen tavoitteen toteutuminen vähentäisi lapsiperheiden köyhyyttä ja lisäisi samalla suomalaisten ostovoimaa, Hänninen toteaa.

Lakialoitteessa vedotaan perustuslain kirjauksiin ihmisten yhdenvertaisuudesta lain edessä sekä lasten kohtelemiseen tasa-arvoisesti yksilöinä. Perustuslaki takaa kaikille myös oikeuden perustoimeentulon turvaan lapsen syntymän perusteella. Nämä kirjaukset eivät toteudu 50 000 toimeentulotuen varassa olevan perheen kohdalla.

Aloitteessa huomautetaan myös, että lapsilisää ollaan jälleen muuttamassa pienituloisia syrjiväksi. Stubbin hallituksen budjettiesityksessä vuodelle 2015 lapsilisää leikataan indeksijäädytyksellä mutta kompensaatioksi luotava verotuksen lapsiperhevähennys ei hyödytä perheitä, joilla ei ole palkkatuloja, joista tehdä vähennystä.

Share Button

1 Comment

  1. Eero Kinare
    03.09.2014    

    Aivan loistavaa ja supertehokasta toimintaa Katjalta ! !
    Kuka muu kansanedustaja on jo TOISENA TYÖPÄIVÄNÄÄN jättänyt lakialoitteen ?!
    Erinomaisen tehokasta toimintaa maan parhaalta kansanedustajalta ! !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tue kampanjaa lahjoituksella!

Hyvä ja turvallinen elämä
❤️ tekoja ihmisen parhaaksi

Laitetaan yhdessä palvelut kuntoon, turvataan jokaiselle riittävä toimeentulo ja pidetään kaikki mukana!

Halutessasi voit tukea kampanjaa lahjoituksella:
tilille: FI75 5381 0320 1337 52
saajaksi Katja Hännisen tukiryhmä
viestiksi: Katja jatkoon

Kirjoitukset kuukausittain

Uutiskirje

Tilaa kirjeitä eduskunnasta!